Αλληλεγγύη στην κατάληψη Έπαυλη Κουβέλου

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 9/11, εξερράγη ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στην αυλόπορτα της κατάληψης Έπαυλης Κουβέλου στο Μαρούσι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές ζημιές στην πόρτα της αυλής αλλά και στα γύρω κτήρια.

Οι καταλήψεις για εμάς αποτελούν χώρους αντίστασης και εστίες οργάνωσης των αναρχικών, χώρους γείωσης της αυτοοργάνωσης και των προταγμάτων μας, αλλά και δομές όπου χτίζεται η συντροφικότητα και οι αναγκαίες πολιτικές σχέσεις ανάμεσα μας για την συντονισμένη επίθεση στους πυλώνες της κυριαρχίας. Από την άλλη, οι καταλήψεις για το κράτος και το παρακράτος του, αποτελούν ένα ακόμη αγκάθι στην αστική τους νομιμότητα, και γι’ αυτό τους επιτίθενται λυσσαλέα είτε με την καταστολή και την επιβολή του νόμου με εκκενώσεις και διώξεις καταληψιών, είτε με τέτοιου είδους παρακρατικές επιθέσεις. Σκοπός τους είναι η τρομοκράτηση των αναρχικών και η κάμψη της αγωνιστικότητας και της ενεργητικότητας των καταλήψεων.

Από την μεριά μας, ξεκαθαρίζουμε πως δεν ανεχόμαστε να βρισκόμαστε σε αμυντική στάση και να δεχόμαστε αυτές τις επιθέσεις του κράτους και των φασιστών. Ξεκαθαρίζουμε πως είμαστε εδώ για να υψώσουμε τα απαραίτητα αναχώματα στην επέλαση της εξουσίας, και να βρεθούμε για άλλη μια φορά στο μέτωπο της επίθεσης, στον δρόμο της εξέγερσης μέχρι την εξάλειψη του κράτους και του κεφαλαίου. Ξεκαθαρίζουμε πως η αντεπίθεση είναι όχι απλά δεδομένη, αλλά απαραίτητη συνθήκη για την επαναστατική προοπτική του χώρου μας.

Αλληλεγγύη στην κατάληψη Έπαυλη Κουβέλου

Κάτω τα ξερά σας από τις καταλήψεις

Καμία επίθεση δεν θα μείνει αναπάντητη

Ως την Αναρχία

Αναρχική Συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο