Παρέμβαση ενάντια στη βιομηχανία κρέατος και γούνας

2

Την Πέμπτη 12/11 κατά τη διάρκεια της απεργιακής πορείας στη Θεσσαλονίκη, γράφτηκαν συνθήματα σε τράπεζες και καταστήματα και πετάχτηκαν τρικάκια.

Την αφορμή αποτέλεσε το κάλεσμα από τις συναντήσεις αναρχικών ενάντια σε κάθε μορφή εγκλεισμού και την καταστροφή της βιόσφαιρας από την κυριαρχία, σε πορεία ενάντια στη βιομηχανία κρέατος και γούνας, το Σάββατο 14/11 στην πλ. Συντάγματος στις 12 το μεσημέρι.

Το σάπιο οικοδόμημα του ανθρωποκεντρικού πολιτισμού, μέσα στα πλαίσια του καπιταλισμού, έχει χτίσει τις πιο γερές του βάσεις πάνω στις βιομηχανίες εκμετάλλευσης των μη ανθρώπινων ζώων. Από τις βιομηχανίες του κρέατος, του γάλακτος, της γούνας, τα σφαγεία, τα βυρσοδεψεία, τα εκτροφεία, μέχρι τα πειράματα πάνω τους για καλλυντικά, απορρυπαντικά κλπ, αλλά και τους ζωολογικούς κήπους, ιπποδρομίες, τσίρκο –και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό- είναι πασιφανές πως ο άνθρωπος χρησιμοποιεί με οποιονδήποτε αρρωστημένο τρόπο μπορεί τα μη ανθρώπινα ζώα, με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Όπως έγραψαν και οι σύντροφοι: «Όσο η πρόοδος του πολιτισμού συνεχίζεται διαιωνίζοντας την εκμετάλλευση, χτίζοντας σφαγεία, αυξάνοντας την επιτήρηση και τον εγκλεισμό και εν τέλει καταστρέφοντας την άγρια ζωή , τόσο ο αγώνας για ολική απελευθέρωση ζώων και γης θα δυναμώνει για να καταστρέψει τους θεσμούς και τις ιδεολογίες της εξημέρωσης…»

Εμείς, ως αναρχικοί, οφείλουμε να γκρεμίσουμε συθέμελα αυτό το οικοδόμημα, αν θέλουμε να λέμε ότι πολεμάμε για την ελευθερία και ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας. Γιατί στον πόλεμο αυτό δε χωράνε δικαιολογίες και μισόλογα: ή θα ελευθερωθούμε όλοι ή αλλιώς κάθε προσπάθεια για απελευθέρωση θα εγκλωβίζεται στις αντιφάσεις της.

Ως την ολική απελευθέρωση και την Αναρχία..

 

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΟΔΟΜΑΧΙΕΣ

 

Αναρχική συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο

DSC00184DSC00182431τρικακια απ-01τρικακια απ2-01