Κουζίνα: γιατί σε κατάληψη, γιατί συλλογική, γιατί βίγκαν.

Κουζίνα: γιατί σε κατάληψη, γιατί συλλογική, γιατί βίγκαν.

Ως Αναρχική Συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο αγωνιζόμαστε για την ολική απελευθέρωση της Γης, των Ζώων και των Ανθρώπων, προτάσσουμε την καταστροφή κάθε εξουσίας που επιβάλλεται ανελέητα πάνω σε όλα τα όντα και στεκόμαστε εναντία σε κάθε είδους εκμετάλλευση και καταπίεση. Με γνώμονα την αυτό-οργάνωση και την αλληλεγγύη, επιλέγουμε να δραστηριοποιούμαστε και να στεγαζόμαστε στην κατάληψη Terra Incognita.

Οι καταλήψεις αποτελούν νησίδες ελευθερίας μέσα στην γενικευμένη μιζέρια των μητροπόλεων. Είναι εστίες αντίστασης και αγώνα, χτισμένες πάνω στις συντροφικές σχέσεις. Πλαισιώνονται και λειτουργούν ανοιχτά από ανθρώπους που δρούν αντί-ιεραρχικά, αυτοοργανωμένα και αγωνίζονται αδιάκοπα για την κοινωνική απελευθέρωση και την αναρχία.

Έτσι και εμείς, ως μέρος του αναρχικού κινήματος, επιλέγουμε να συναντιόμαστε σε ένα τέτοιο χώρο, να δομούμε ισχυρές συντροφικές σχέσεις, και μέσα από την συλλογική δράση να προσπαθούμε να φέρουμε στην επιφάνεια ένα ζήτημα που για μας είναι καίριας σημασίας. Η απελευθέρωση της γης και των ζωών είναι ένα ισότιμο κομμάτι στα πολιτικά μας προτάγματα για την Ολική Απελευθέρωση και τον Αναρχικό Αγώνα. Είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που υπάρχει εδώ και δεκαετίες και μετράει χιλιάδες άμεσες δράσεις, εκατοντάδες φυλακισμένους και συνεχίζει να ανάβει φλόγες και να εμπνέει αγώνες.

Έχοντας και εμείς οι ίδιοι την ανάγκη να εντάξουμε το ζήτημα της ολικής απελευθέρωσης στο ευρύτερο πλαίσιο του ανταγωνιστικού κινήματος, όχι σαν κάτι αποκομμένο αλλά σαν κάτι αναγκαίο, αρχίσαμε να διοργανώνουμε διάφορες ανοιχτές δράσεις. Βλέποντας τις συνέπειες που επιφέρει η αναδιάρθρωση του καπιταλισμού σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, θελήσαμε να οργανώσουμε 2 Σάββατα το μηνά βιγκαν συλλογική κουζίνα. Οι συλλογικές κουζίνες δεν είναι συσσίτια ούτε φιλανθρωπίες. Οι συλλογικές κουζίνες είναι ακόμη μια αφορμή να συναντιόμαστε, να αλληλεπιδρούμε και να χτίζουμε συντροφικές σχέσεις. Είναι εγχειρήματα αυτοοργανωμένα, και δεν πρέπει να θεωρούνται μια πρόσκαιρη λύτρωση μέσα στην καθημερινή κόλαση που επιβάλει ο καπιταλισμός. Είναι ένας τρόπος για να καλύψουμε μια από τις καθημερινές μας ανάγκες και μέσα από το αξιακό πλαίσιο λειτουργίας τους (αντί-εμπορευματικές, οριζόντιες, αυτό-οργανωμένες) να προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζόμενων.

Θεωρώντας, λοιπόν, πως η εξουσία που ασκεί ο άνθρωπος πάνω στη φύση και στα μη-ανθρώπινα ζώα έχει εισχωρήσει και στις διατροφικές συνήθειες, όχι από την σκοπιά της επιβίωσης, αλλά της εγκαθίδρυσης μιας βίαιης κουλτούρας και αιματηρής διασκέδασης, επιλέγουμε την πλήρη αποχή από τα ζωικά προϊόντα. Στοχεύουμε στον τερματισμό της εκμετάλλευσης των ζώων.  Τέλος, προτάσσοντας το βιγκανισμό/αυστηρή χορτοφαγία (μη κατανάλωση ζώων και ζωικών παραγώγων) καθαρά πολιτικά και όχι σαν μια στείρα διατροφική επιλογή, δεν ανεχόμαστε καμία εξουσιαστική επιβολή του ανθρώπινου είδους στα άλλα είδη για την ικανοποίηση των ανθρωποκεντρικών και εκμεταλλευτικών ορέξεων του, και πολεμάμε ανοιχτά οποιαδήποτε κουλτούρα και παράδοση τοποθετεί τον άνθρωπο σαν τον αρχηγό του σύμπαντος.

Ανυποχώρητος Αγώνας για την Ολική Απελευθέρωση και την Αναρχία!

 

Αναρχική Συλλογικότητα

Μαύρο/Πράσινο

Θεσ/νίκη Απρίλιος 2014

mavroprasino.espivblogs.net