Αποφυλάκιση του αναρχικού Eric McDavid

Αποφυλάκιση του αναρχικού Eric McDavid

Φίλοι και σύντροφοι,

Σας γράφουμε με ανοιχτή την καρδιά για να σας μεταφέρουμε μερικά υπέροχα νέα. Σήμερα, 8 Ιανουαρίου, ο Eric αποφυλακίστηκε. Ήταν σχεδόν 9 χρόνια ακριβώς από τότε που συνελήφθη στο Auburn της California, στις 13 Ιανουαρίου 2006.

Η αποφυλάκιση του Eric έγινε εξαιτίας της αίτησης για έφεση της ποινής από τον ίδιο και την νομική του υπεράσπιση τον Μάη του 2012. Επειδή η κυβέρνηση κράτησε κρυφά κάποια σημαντικά έγγραφα από την υπεράσπιση στην δίκη, η πρωτότυπη καταδικαστική απόφαση του Eric ακυρώθηκε και δήλωσε ένοχος για λιγότερες κατηγορίες με ποινή έως και 5 έτη φυλάκισης. Αυτό σημαίνει πως ο Eric έχει μείνει 4 χρόνια στην φυλακή παραπάνω από όσο θα έπρεπε κάτω από την νομοθεσία για τις κατηγορίες τις οποίες ανέλαβε. Έλαβε πίστωση για τα χρόνια που εξέτισε και ορίστηκε η αποφυλάκιση του.

Η προβλεπόμενη ημέρα αποφυλάκισης – μέχρι σήμερα – ήταν τον Φεβρουάριο του 2023.

Είμαστε παραπάνω από ενθουσιασμένοι που ο Eric θα είναι σύντομα σπίτι μαζί μας, όπου και ανήκει. Αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει το γεγονός πως το κράτος έκλεψε 9 χρόνια από την ζωή του Eric και των αγαπημένων του. Ο Eric πέρασε απεργίες πείνας, μοναξιά, τον διαχωρισμό μέσω χιλιάδων χιλιομέτρων από όλους και όλα όσα αγαπάει, την απομόνωση, τους κρύους τοίχους και τα συρματοπλέγματα της φυλακής. Αυτά τα πράγματα προορίζονταν για να τον σπάσουν – αλλά το κράτος απέτυχε παταγωδώς σε αυτή του την προσπάθεια. Ο Eric παραμένει σταθερός και δυνατός. Ο Eric πολέμησε τις κατηγορίες εναντίον του 9 χρόνια πριν επειδή ήξερε πως ήταν το σωστό πράγμα να κάνει. Έχει διατηρήσει ακέραια την αξιοπρέπειά του όλα αυτά τα χρόνια μένοντας αληθινός στον εαυτό του και στα πράγματα που πιστεύει. Αλλά αυτά δεν τα έχει κάνει μόνος του στο κενό. Ένα ευχαριστώ σε όλους όσους έχουν δείξει την αγάπη και την υποστήριξη τους τα τελευταία εννιά χρόνια. Έκανε μεγάλη διαφορά. Στον καθένα που έστειλε γράμμα, ζωγραφιές δράκων και εικόνες νεραϊδών, ή έστειλε φωτογραφίες από κάτι πολύ απλό όπως ένα φύλλο χλόης… έχετε δώσει στην ζωή του Eric χρώμα, φωτιά και επικοινωνία αυτά τα εννιά χρόνια. Έχετε αποδείξει πως η αλληλεγγύη μας είναι το δυνατότερο μας όπλο.

Ανυπομονούμε να το γιορτάσουμε! Αλλά πρέπει επίσης να θυμόμαστε πως η υπόθεση του Eric είναι μια ακόμη ανάμεσα σε πολλές άλλες – και για κανέναν λόγο δεν είναι η πιο διαβόητη. Από τις 9/11 και μετά το κράτος έχει ασχοληθεί με πολιτικές διώξεις εκατοντάδων ανθρώπων σε αυτή τη χώρα – η πλειονότητα των οποίων είναι από τις μουσουλμανικές κοινότητες – για τους θρησκευτικούς και πολιτικούς τους δεσμούς. Και οι σύντροφοί μας συνεχίζουν να στοχοποιούνται και να συλλαμβάνονται επειδή ρισκάρουν να ονειρευτούν. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Eric επιστρέφει σπίτι. Αλλά επίσης γνωρίζουμε πως δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουμε μέχρι όλοι/όλα να είναι ελεύθερα.

Ο Eric αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή του Sacramento, αλλά ο αγώνας του δεν έχει τελειώσει ακόμα. Του επεβλήθη δύο χρόνια επιτήρηση και θα παρακολουθείται στενά όλο αυτό το διάστημα. Η έξοδος από τη φυλακή είναι ένα πολύπλοκο και δύσκολο ταξίδι, αλλά είναι ένα ταξίδι που είμαστε ενθουσιασμένοι και έτοιμοι να ξεκινήσουμε.

Ένα ευχαριστώ και πάλι σε όλους σας – και στους δικηγόρους του Eric – Mark Vermeulen και Ben Rosenfeld – που έχουν δουλέψει ακούραστα και με πάθος πάνω στην υπόθεση για χρόνια, χωρίς αμοιβή.

Θα είμαστε σε επαφή τις επόμενες εβδομάδες. Μέχρι τότε – γιορτάστε! Αγωνιστείτε!

Με πολλή αγάπη,

Μέχρι όλοι να είναι ελεύθεροι!

Δίκτυο Υποστήριξης Φυλακισμένων του Sacramento

Πηγή μετάφρασης: Sacramento Prisoner Support

Μετάφραση από την Αναρχική Συλλογικότητα Μαύρο/Πράσινο